Laurie Amat

Laurie Amat kombinací čistě vokální improvizace a elektronických smyček posunuje hranice hudebního experimentu, neustále mísí žánry a propracovává se k hluboce emocionálnímu projevu.  Hlasem překonává studenou techniku a její zpěv vychází z hloubi duše a lidské zkušenosti. Výsledný tvar se vystoupení od vystoupení liší podle momentální atmosféry a můžeme se jen dohadovat, zda Laurie rozezní andělský chór nebo nás pohltí masivní industriál. 

Zpěvačka a improvizátorka Laurie Amat už více než 20 let rozvíjí využití vokálu jako plnohodnotného nástroje napříč žánry, od opery až po rozmanité akustické vokální techniky v nejrůznějších prostorách: divadlech, katedrálách nebo klášterech, bunkrech, cisternách i dálničních podchodech. Zkoumá široké možnosti hlasu, dechu a těla jako nástroje pro přímé zprostředkování vnitřních emocí. Kromě toho se Laurie Amat věnuje také elektronické hudbě a i tady samozřejmě zkoumá hranice možného a je schopná vytvořit andělský chór stejně jako industriální kus.
Spolupracovala např. s průkopníkem použití počítače Maxem Mathewsem, The Residents, Consolidated,  klávesistou Mirkem Vodrážkou, Pavlou Slabou (Zuby Nehty) či Alexem Šwamberkem (TonTon Macoutes).
Laurie Amat je členkou umělecké organizace Providence, Rhode Island artist-run organization AS220 a  nedávno se vrátila z evropského turné po Francii, Itálii a Švýcarsku s rezidenčním pobytem v Chauvigny s Emmanuelem Reveneau, se kterým hraje v duu Shores latence, dále spolupracuje s Davem Seidelem v duu Palimpsest, Adamem Morovskym (TimeGhost), multiinstrumentalistou/looperem Ole Christiansenem (Sonisk Blodbad) a Clivem Jonesem (Black Widow / Agony Bag).
Mezi její připravované projekty patří např. účast na Mezinárodním Loopfestu Y2K14 (Santa Cruz, CA), premiéra multimediálního projektu DOMUS (Los Angeles, CA) a experimentální rezonanční prostor a elektronická performance v Bergenu s Ole Kristianem Stangebyem a Haavardem Tveito.