w y m e / seafur / AstraZeneca b2b2b

Závěr na na kurátorované slovenské scéně se ponese ve znamení pestré kombinace tří DJek s náklonností k hybridním zvukům, které živě, zábavně a eklekticky surfují po okrajích žánrů – od postklubu přes gqom a reggaeton až po hyperpop či trap.

W y m e je DJka a zakladatelka queer safe-space klubové noci xeno-. Ve svých setech se specializuje na chirurgické spájení odvrácených stran klubové, popové a experimentální produkce. Fragmenty nových i odvrhnutých klubových subžánrů, remixy remixů, hybridní styl vycházející z decentralizovaných soundcloudových scén, občasný latinskoamerický závan a R'N'B vokály ve svých setech prolíná s novým zvukem Afriky (gqom, kuduro), global bassem či ostrými metalickými otisky postdigitální doby.

Seafur je rezidentkou pražského Radia Punctum, kde v rámci série Tentacity šíří osvětu o žánrech, jako je batida, cumbia aj. Její DJ sety se nesou v podobném duchu a opírají se o reggaeton, afrohouse, gqom a různé formy experimentu a popu, které tu fungují ruka v ruce. Mimo DJing se věnuje výtvarné tvorbe, storytellingu nebo práci s textilem pod značkou Potvora. 

DJ AstraZeneca debutovala nedávno na akcii xeno- kde namíchala energický set plný experimentů, hyperpopu, trance a více i méně viditelných zákoutí československého trapu.