Phaerentz

Phaerentz (Petr Ferenc) je pražský hudebník věnující se elektronice, promotér a hudební publicista, člen skupin Birds Build Nests Underground, Radio Royal a dalších projektů. Pracuje se zvukem a různými médii, využívá přehrávače, většinou gramofony a  kazetové magnetofony, ale i minidisky a CD walkmany.
Jako sólista se Phaerentz zaměřuje na fyzikální vlastnosti zvuku a rozhodl se nepoužívat žádné zvukové efekty a další krabičky, přes které zní většina zvuků podobně. Každé zvukové médium má své kouzlo, povrchový hluk/zvukovou plochu a zvláštní kvalitu, pokud jde o opakování, náhodnost a citlivost hraní.
Pro Phaerentzovu práci je typické opakování krátkých smyček různých délek, přičemž posun jejich fází vytváří překvapivé a zcela nepředvídatelné akustické a polyrytmické jevy. Spíše než jednotlivými částmi se tyto smyčky stávají stavebními kameny psycho-akustické minimalistické zkušenosti zaměřené na opakování jako prostředek k objevování pohybu v nehybném. Žádné klikání, žádné úpravy, žádná nahodilost. Opakování je variace. Lepší být reálný, než postmoderní.