Rouilleux & Guests

Rouilleux vznikl v roce 2009 jako jednočlenný projekt Luboše Rezka, zaměřující se na ohledávání zvuku vymezeného hlasem, drone music a strukturami připomínající písně. Po vydání debutového alba Zugzwang přišlo rozšíření na kapelu, do níž se zapojili hudebníci z okolí labelu KLaNGundKRaCH a pražské experimentální scény, a následně postupný návrat k sólovému vystupování. Na festivalu Alternativa vystoupí projekt v rozšířené sestavě s několika hosty a dlouholetými spoluúčastníky:

Jorge Boehringer je interdisciplinární umělec, skladatel, hudebník a badatel, momentálně sídlící v Newcastle-upon-Tyne. Svoji eklektickou a experimentální činnost soustředí do oblasti zvukových instalací, hudebních uskupení, prostorového audia, performancí, textů a vizuálního umění. Pravidelně vystupuje se svým sólovým projektem Core of the Coalman.

Eleanor Cully je umělkyně, skladatelka a zpěvačka z britského Norwiche, sídlící v Newcastle-upon-Tyne. Eleanor se zabývá instalacemi pro galerijní prostory a realizací vlastních kompozic v rámci koncertů. Píše pro hudební tělesa, sbory a sólové vystupující. Je součástí experimentálního dua Kneeling Coats.

Jan Klamm je pražský hudebník, dramaturg a zakladatel labelu KLaNGundKRaCH. Zaměřuje se na manipulaci se sonickými nehodami skrze hlas, diktafony, piezosnímače, kytaru a jinou elektroniku. Působí mimo jiné v rámci projektů Mooncup Accident, Ruinu, Klamm & Pelikán a No Pavarotti.

Patrik Pelikán je výtvarný umělec a hráč na dechové nástroje, diktafony a havajskou kytaru. Svou hru staví převážně na fragmentech primitivních melodií, které recykluje pomocí diktafonů. Působí ve freeimprovizačních uskupeních Ruinu, Klamm & Pelikán, Naše Ano nebo Two Horses Too Many a je členem rockové skupiny Psychedelický Flákač na Odstřel.

Martin Sýkora je pražský hudebník a multiinstrumentalista. Je hlavním a jediným protagonistou projektu White Wigwam, který je založen na pomalé, soustředěné práci s modulárním syntezátorem a elektronikou. Je dlouholetým členem sestavy Rouilleux, v minulosti byl mimo jiné součástí industriálně-noisového uskupení Kaspar von Urbach.