alternativní alternativa | live

kurátoři: Synth Library & Noise Kitchen

V rámci programu Alternativní alternativa jsme skládali znělku, bavili*y se o tom, jaká současná popová hudba nás baví, jak se pořádají hudební akce nebo jak se hudba vydává a prezentuje. Teď si spolu i zahrajeme v Meetfactory.
Letošní alternativní alternativu totiž završíme pásmem věnovanému mladým talentům domácí scény. Nezáleží na způsobu prezentace, stage je otevřená všem od DJů přes laptop performery*ky až po full hardwarová vystoupení.

Během večera také vystoupí Juicing Her Jesus, Daniel Karko, Teo Kryštůfková, T Kushnarev a také hudebnice a DJka Marie Čtveráčková aka Mary C a hudebník a producent Matěj Kotouček.

Juicing Her Jesus

Juicing her Jesus je fluidní kolektiv, jehož hlavní náplní hudebních performances je ‘odšťavňovanie’ nálad a zvuků, které zrovna vyvěrají z útrob. Nástroje – převážně krabičky – při každé performance kolují podle potřeb členek, aby bylo dosaženo šťavnatého a neopakovatelného sdíleného zážitku. Zvuk je jedlý. Syntéza potravy, zvuků z rozličných analogových i digitálních sfér a hluku.

Daniel Karko

Daniel Karko patří mezi nejmladší hudebníky, kteří se za poslední tři roky objevili v Noise Kitchen. Stačilo pár hudebních videí na Instagramu a stali se z nás fanoušci. Po čase jsme na jeho jméno narazili v nultém ročníku soutěže Bastl Electronic Track, do které přispěl originální mikro suitou oscilující mezi minimalistickou instrumentální a ambientní elektronikou. Sám o sobě říká: „Mám rád proces vytváření skladeb, hledání a tvoření zvuku. Pracuji s programem Ableton Live cca 4 roky. Baví mě i syntezátory a hodně čerstvě se učím na baskytaru. Sice nevím, pod jaký žánr spadá moje tvorba, ale moc mi to nevadí. Hudbu dělám dost spontánně, a často v ní nehledám tolik významu. Proto se chci učit tvoření hudby s konkrétním cílem od začátku procesu. Tuhle možnost jsem měl např. při skládání hudby pro taneční vystoupení.”

Teo Kryštůfková

Teo Kryštůfková využívá zvukové atmosféry k podnícení představivosti ohledně kryptických vizuálních obrazů, fantazijních světů a vizí, co tkví v její mysli či snech a vynořují se intuitivně k povrchu. Médium objevila jako nástroj pro uvolnění a expresi potlačených pocitů, úzkostných stavů a genderové identity. Hudbu pojímá jako doprovod k emocionálním situacím, které se snaží vytvářet i pro ostatní. Estetické scény, které skrze experiment se zvukovými atmosférami objevuje, využívá i pro vizuální tvorbu. Teo tvoří  3D prostředí ve video herním studiu Warhorse a studuje design a digitální technologie na Pražské UMPRUM.

T Kushnarev

Pražský multimediální umělec a hudebník se zaměřuje na kombinaci zneklidňujících a klidných zvuků a textur. Využívá digitální syntezátory, aleatorické metody a silně manipulované samply.