Intervalle (White Wigwam & False Trance)

Světovou premiérou večera Jednota meets Alternativa bude projekt Intervalle, kde se potkávají White Wigwam a False Trance. Ve společném projektu se potkali už jednou (Kaspar von Urbach, 2002-2010), ale kořeny společného hudebního dětství by se daly vystopovat až k jedné "kultovní" deathgrindové kapele, kterou původně jako duo zakládali a na niž odkazuje i název Intervalle.

Sólová elektronická tvorba každého z nich má dost odlišnou estetiku. White Wigwam, kterého jste mohli znát dlouho i jako basáka Rouilleux, se v posledních letech kompletně přesunul k modulárnímu syntezátoru a k soběstačnému bohatému zvuku: snovému, cinematickému, pozvolně budovanému, z proplétajících se vrstev, místy i lehce kyselinových linek.

Ondřej Parus, kdysi vystupující jako Head in Body, dnes jako False Trance používá primárně rytmický, rituální přístup, který v poslední době čím dál víc obohacuje samplingem. Na úkor zřetelné atmosféry ale dominují spíš špinavé vedlejší efekty zastaralého a "pamětí" omezeného hardwaru. Po ukončení více osobního, romantizujícího až "popového" dua Sister/Body se zaměřil spíš na "neosobní/transpersonální" elektroniku jako to, z čeho je tkaná techno hudba.

Krom dalších projektů a historických vazeb, je tu ale i ta v něčem nejbazálnější: jde o duo bratrské.

https://whitewigwam.bandcamp.com
https://soundcloud.com/falsetrance