Insub Meta orchestra

Insub Meta orchestra (IMO) je velký ansámbl věnující se  experimentální a elektroakustické hudbě. V roce 2010 ho založili Cyril Bondi a d’incise. Skládá se zhruba z padesátky stálých členů, z kterých se formuje zhruba třicetičlenné mezinárodní těleso. IMO se zrodil z experimentů se skupinovou improvizací a časem se ustálil jako silný kolektiv a prostor, kde se jednotlivé individuality ztrácí v celkovém zvukovém proudu. Jemná přediva se prolínají a reagují s tichem. Pojmy jako improvizace nebo kompozice se postupně rozplývají a mísí v neustálém hledání nového směru.
Základními stavebními kameny jsou zde okamžiky ticha,  rozsáhlé alektroakustické plochy, práce s intervaly, mimetismus, nízké hlasitosti, nehierarchické vztahy, oběh informací.

Anouck Genthon (violin), Antoine Läng (voice), Béatrice Graf (percussions), Brice Catherin (cello), Bruno Crochet (electronic), Christophe Berthet (saxophone), Cyril Bondi (percussions), d'incise (electronic), Eric Ruffing (electronic),Fred Minner (bass), Gerald Perera (bass), Isandro Ojeda-Garcia (electronic), Ivan Verda (guitar), Lucien Danzeisen (objects), Marina Tantanozi (flutes), Maxime Hänsenberger (percussions), Raphaël Ortis (electronic), Sandra Weiss (basson), Sébastien Branche (saxophone), Tassos Tataroglou (trumpet), Vincent Ruiz (doublebass),Vinz Vonlanthen (guitar), Violeta Motta (flutes), Yann Leguay (electronic), Yukari Curty (flutes)

Koncert Insub Meta Orchestra podpořili Pro Helvetia, Canton de Genève, Canton de Vaud & Nicati-de Luze.

http://insub.org/orchestra/