BECOMING///ANIMAL

BECOMING///ANIMAL je nový experimentální projekt, kde se potkávají italský skladatel, improvizátor a baskytarista Massimo Puppilo (Zu) a skotský experimentální umělec a zpěvák Gordon Sharp (Cindytalk, This Mortal Coil). Jejich debutové album “A Distant Hand Lifted” vyjde v říjnu 2017 na vinylu u vídeňských Trost Records. Očekáváme drásavý zvuk prořezaného orchestru, který duní, zvoní, syčí a splývá v jedno s hypnotizujícím hlasem Gordona Sharpa.

Ukázka z alba zní slibně, k poslechu ZDE.

Massimo Pupillo: baskytara 

Gordon Sharp: zpěv, elektronika

 

Gordon Sharp je vlivnou a záhadnou postavou britské undergroundové scény již déle než čtyři desetiletí. Skotský zpěvák a experimentální skladatel jehož první nahrávka s projektem The Freeze "In Colour" vyšla na nezávislém labelu již v roce 1979. Po čase kapela změnila svůj název na "Cindytalk" a stala se i prostředkem pro Gordnova( tež známého jako Cinder) sólová vystoupení. Jako Cindytalk vystupoval po celém světě.

Jeho poslední album “The Labyrinth Of The Straight Line” vydali Editions mego v roce 2016.

Jako jeden z nejrozpoznatelnějších hlasů své generace se proslavil v řadách This Mortail Coil a spoluprací na John Peel sessions s Cocteau Twins.

Massimo Pupillo je hudebník, skladatel a improvizátor pocházející z Říma. V roce 1997 založil trio ZU se kterým vydal 15 alb (a mnoho singlů a kompilací) na labelech House Of Mythology, Ipecac Recordings, Atavistic , Red Note, Amanita, Frenetic...

Massino vydal více než padesát alb v různých sestavách a kolaboracích a odehrál více než 2000 koncertů po celém světě. Seznam hudebníku s kterými ZU spolupracovalo je vskutku vyčerpávající - Mike Patton, The Melvins, David Tibet, Nobukazu Takemura, Damo Suzuki, Dalek, Mats Gustafsson, Peter Brotzmann, Ken Vandermark, etc.