Gareth L. Davis/Elliott Sharp

Gareth Davis – basklarinet
Elliott Sharp – kytara

Duo Gareth Davis a Elliott Sharp představí nedávno vzniklou grafickou partituru Elliotta Sharpa Sylva Sylvarum. Stejně jako předchozí Foliage, bylo i toto dílo vytvořeno prostřednictvím grafického editačního softwaru. Sharp zpracovává konkrétní zvuky modulací, filtrováním, vrstvením, zkreslováním či sekvencováním a výsledné obrazy jsou pak jak hudebními partiturami, tak i vizuálními díly. V případě Sylva Sylvarum se jedná o 250 obrazů, které jsou následně vrstveny se satelitními videi z nejrůznějších koutů světa tak, že vznikne animovaný film.

Elliott Sharp
je významnou postavou avantgardní newyorské scény už více než třicet let. Vede projekty Orchestra Carbon, SysOrk, Tektonika a Terraplane, a stal se průkopníkem uplatnění fraktální geometrie, teorie chaosu a genetické metafory v hudební kompozici. Získal řadu ocenění a spolupracoval např. se zpěvákem Nusrat Fateh Ali Khanem, s Debbie Harry, bluesovými legendami Hubertem Sumlinem a Popsem Staplesem, jazzovými velikány Jackem DeJohnettem a Sonnym Sharrockem, inovátorem a turntablistou Christianem Marclayem, Bachirem Attarem z Master Musicians Of Jahjouka a dalšími.

Gareth Davis
studoval v Londýně a pak u dánského virtuosa ve hře na basklarinet Harryho Sparnaaye.  Spolupracoval s řadou vynikajících hudebních těles a dirigentů a skladby pro něj složili autoři jako např. Salvatore Sciarrino, Jonathan Harvey, Toshio Hosokawa, Gavin Bryars, Peter Eotvos či Misato Mochizuki. V současné době se mimo jiné věnuje zkoumání nových možností, které přinášejí interaktivní vizuální média.