No Joy

Jasamine White-Gluz: kytara, zpěv
Laura Lloyd: kytara, zpěv
Garland Hastings: bicí
Ashley: baskytara

Kanadská a hlavně montrealská scéna již spoustu let přináší jeden velký objev za druhým a letošní rok určitě není výjimkou. Skupina No Joy sice vydala svoje debutové album již v roce 2010, ale teprve kolekce Wait To Pleasure, která vyšla letos v dubnu, z nich udělala skutečné hvězdy. No Joy to jsou hlavně Jasamine White-Gluz a Laura Lloyd; dvě charismatické blondýnky s vizáží hollywoodských hvězdiček, které milují shoegaze, tedy divoce zkreslené tóny kytar, masivní přebuzený zvuk a zpěv, který se v tom vibrujícím rachotu téměř ztrácí. Původně vystupovali pouze jako duo, na Alternativu ale přijíždějí už coby kvartet. 

No Joy za svou poměrně krátkou kariéru už stihli vystoupit například na věhlasném festivalu Primavera Sound v Barceloně, zahráli si spolu s výraznými jmény dnešní indie scény jako jsou Vivian Girls, Surfer Blood, Best Coast nebo s kytaristkou Marnie Stern, se kterou dokonce vydali společný singl.
Alba No Joy vydává vyhledávaný newyorský label Mexican Summer Records, do jejichž stáje patří také skupiny Dungen, Grails, Marissa Nadler nebo O’Death, a jejich novinka Wait To Pleasure sklízí veskrze nadšená hodnocení. No Joy kříží nádherně klenuté popové melodie, které se klidně mohly narodit v padesátých letech minulého století, s často poměrně brutálním zvukem kytar a velikou porcí radosti, energie a nadšení.
Koncerty skupiny jsou vyhlášenou smrští, při které si sice vzpomenete na vyhlášené hvězdy žánru (Ride, Lush nebo Slowdive), ale zároveň Vás doslova uhrane nadšení a bezprostřednost, se kterou svojí hudbu No Joy předvádějí. Pro No Joy bude koncert na Alternativě jejich českou premiérou.